Novetat hivernal i El nus que mai no para

Gràcies a la nostra distribuïdora, Xarxa de Llibres, fa uns dies vam poder participar en un esmorzar amb els llibreters d'arreu per explicar-los quins llibres volem destacar per al proper Nadal (aquestes coses es treballen amb temps... per això esmorzàvem castanyes mentre parlàvem de neules).

Des de Poncianes seguim bategant amb El nus la flor, el darrer llibre d'Enric Casasses que segueix més viu que mai. Serà a les llibreries i pensem que és un gran regal per a les tardes de llar de foc.

Encesa

Encesa és el tercer poemari de Jordi Carulla-Ruiz, autor de L’escorça i la mel (Fonoll, 2008) i Neu – Or negre (Edicions Poncianes, 2012). Després de set anys, Carulla presenta una quarantena de poemes i diversos textos que configuren un univers personal i una trajectòria vital, esquitxats de fotografies que els fan companyia i els complementen.

Encesa està compost per tres moviments. El primer és un recull de moments mirall, guspires de sentit, moments de somni compartit.

Ens estrenem al Liberisliber

El passat cap de setmana 5i 6 d'octubre vam ser a la fira d'editorials independents Liberisliber, que se celebra a Besalú i que enguany celebrava 10 anys.

Era la nostra primera participació i vam quedar-ne encantats: bon ambient, un entorn preciós i lectors calmats que passejaven, preguntaven, remenaven...

Presentem la 2a edició del W a l'Horiginal

El passat 25 de setembre vam presentar la 2a edició de W, de Gabriel Ventura, a l'obrador de poesia L'Horiginal.

Ho vam fer amb la participació de Toni Molins, Xisi Sofia Ye Chen, Marc Montull, Gina Surià, Aldo Urbano, Albert García-Alzórriz, Laia Carbonell i Francesc Gelonch, a més de l'autor, que van llegir-ne fragments i alguns van exposar què els ha suposat la lectura del llibre.

El W ja torna a ser a les llibreries d'aquest segle i de les dels altres...

La 2a edició del W veu la llum

Presentem la segona edició de W, de Gabriel Ventura, en una versió ampliada que incorpora una coberta desplegable amb poemes i textos inèdits i noves imatges de Rosa Tharrats.

Una capsa trobada i un misteri. Poemes, cartes i postals que tracen la història erràtica de W, un personatge que es dedica a viatjar per ciutats de tot el món amb una estranya missió: transportar un gripau vermell. «Ja fa un mes que no existeixo», afirma en un dels poemes. Però qui és, realment, W?

Entrega del Premi de la Crítica Catalana

El passat dimecres, 22 de maig, vam assistir a l'acte d'entrega del Premi de la Crítica Catalana 2018, atorgat a Enric Casasses pel llibre El nus la flor i a Sergi Pàmies per L'art de portar gavardina. Nosaltres vam ser-hi acompanyant l'Enric, gaudint de la glossa que en va fer en Joan Josep Camacho Grau i del tast de l'espectacle poèticomusical 'El nus la flor', amb Daniel Ariño al piano, Maria Mauri a la veu cantada i Enric Casasses a la veu parlada.

Setmana de la poesia 2019

Avui comença la setmana de la Poesia a Barcelona, que s'allargarà fins al 16 de maig. Trobareu actes arreu de la ciutat, consulteu-ne el programa AQUÍ.

Us recomanem especialment el vermut del dissabte 11 de maig a l'Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona (C/ Bisbe Caçador, 3):

Víctor Català: poeta present

Presentem el 'Perquè' a La Calders

El proper dimarts, 9 d'abril, a les 19:30h, presentarem el primer poemari de Salvador Renobell Bosch, poeta barceloní que per primera vegada aplega els seus versos en un llibre.

Amb el títol 'Perquè ha de ser així' (títol homònim del darrer poema), s'obre l'univers d'un autor que plasma la seva peripècia vital amb serenor, duresa i sinceritat.